Scoutnet vzw

We connect scouts!
Het is momenteel 11 Dec 2017 21:54

Alle tijden zijn UTC + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 11 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 11 Aug 2008 16:47 
Offline
 
 
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 13 Jan 2004 0:00
Berichten: 269
Woonplaats: Sint-truiden
ik zit nog op een redelijke oude versie van phpbb... ik moet niks anders doen dan gebruikers wissen en hoop dat als ik een update doe dat die bots weg blijven! Ik heb al eens gezocht maar kon niet echt vinden hoe ik nu eigenlijk het beste upgrade.
Kan iemand mij helpen ?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 11 Aug 2008 19:28 
Offline
 
 

Geregistreerd: 21 Nov 2007 0:10
Berichten: 121
Woonplaats: Kortemark
gewoon upgraden naar phpbb 3, normaal staat alles goed uitgelegd op de site van phpbb. Als het niet lukt, moet je maar iets laten weten.

Natuurlijk wel best eerst een backup maken van je forum-map en je database!!!


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 17 Jan 2009 17:47 
Offline
 
 
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 13 Jan 2004 0:00
Berichten: 269
Woonplaats: Sint-truiden
Oké, ik denk dat ik echt dom ben... ik ben nu toch al echt even aan het zoeken op die site van PHPbb en het enige wat ik vind over upgrade naar 3.0 is dit...

http://www.phpbb.nl/documentatie/3.0/upgradeguide/upgrade.html
Dat zegt:
Het upradeproces van 2.0.x naar 3.0.x is een simpele procedure.

De procedure is gevormd via een php-bestand, gelijk aan het bestand als in phpBB 2.0.x. Het bestand wil je door een wizard leiden totdat je succesvol phpBB hebt geupdated naar versie phpBB 3.0.x

Waarschuwing: Maak voordat je gaat updaten een backup van zowel de database als de bestanden.

Welke Bestand? Waar vind ik dat?
EDIT:
Ik ben echt dom.. denk dat ik het heb gevonden... maar hoe ik een goede back-up maar moet ik nog wel uitzoeken :-)


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 17 Jan 2009 19:18 
Offline
 
 
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 13 Jan 2004 0:00
Berichten: 269
Woonplaats: Sint-truiden
het lukt denk ik :-) Vraagje: Wat moet ik hier invullen ?
*The Database Type
*The Database server hostname or DSN
*The Database server port
*The Database name
*The Database username and Database password
Ik veronderstel dat dit mijn SQL gegevens zijn. Mijn gebruikersnaam en paswoord ken ik wel maar wat zijn die andere?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 17 Jan 2009 19:50 
Offline
 
 

Geregistreerd: 21 Nov 2007 0:10
Berichten: 121
Woonplaats: Kortemark
type: mysql
server: localhost
poort: standaardpoort van mysql, staat wss ergens vermeld, of je kunt dit veld leeglaten, anders eens googlen
database name: das de database naam van je forum, zou je moeten weten, staat in een config file in de map met je forumbestanden
database username en paswoord, ook in die config file


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 17 Jan 2009 23:00 
Offline
 
 
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 13 Jan 2004 0:00
Berichten: 269
Woonplaats: Sint-truiden
succes ! :-)


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 23 Jan 2009 9:29 
Offline
 
 
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 13 Jan 2004 0:00
Berichten: 269
Woonplaats: Sint-truiden
Raar waar op mijn PHPBB3 krijg ik die afbeelingen niet die zeggen nieuw antwoord of nieuw onderwerp enz... Ik weet niet hoe het komt maar wat ik ook doe, ik zie ze niet...
Iemand ook dat probleem gehad ?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 23 Jan 2009 15:34 
Offline
 
 

Geregistreerd: 21 Nov 2007 0:10
Berichten: 121
Woonplaats: Kortemark
Is de map met de afbeeldingen een publieke map, klopt de url ervan?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 23 Jan 2009 16:02 
Offline
 
 
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 13 Jan 2004 0:00
Berichten: 269
Woonplaats: Sint-truiden
ja, en ik heb daar ook niks aan veranderd...


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 23 Jan 2009 17:09 
Offline
 
 

Geregistreerd: 21 Nov 2007 0:10
Berichten: 121
Woonplaats: Kortemark
Ik heb een account aangemaakt om eens te kunnen kijken, kun je die activeren?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 23 Jan 2009 18:00 
Offline
 
 

Geregistreerd: 21 Nov 2007 0:10
Berichten: 121
Woonplaats: Kortemark
Je taal is ingesteld op nederlands en er bestaan geen nederlandse iconen, dus de icoontjes hebben als url ertussen staan (ergens in de url): nl, als je dat vervangt door en werkt het -> taal veranderen naar engels!


Omhoog
 Profiel  
 
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 11 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC + 1 uur


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertaald door phpBBservice.nl.